De Henco-boys hebben het niet kunnen waarmaken. VC verloor op Katelijne met 3-0 en zo gaan 3 belangrijke punten voor het behoud de mist in.Achtervolgers Bel. Edegem en Branddonk speelden gelijk en naderen.[b]Het kelderklassement 1ste provinciale:[/b]11 Wuustwezel 31 [b]12 Herentals 26[/b] 13 Ternesse 26 14 Edegem 2515 Branddonk 23 16 Kontich 9 In de VC-kleedkamers heerste een verslagen sfeer. Nog 2 wedstrijden te gaan. De hoop op redding slinkt na deze opdoffer.[b]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ThalsFM:[/b]Bij VC Herentals kon Pieter Van Kerckhoven zijn eerste basisplaats afdwingen. Spiessens, Bruynseels en Moons bevolkten de reservenbank. In een afwachtende beginfase kwam de eerste dreiging van de thuisploeg. Een vrije trap werd zonder grote problemen door Van Den Schoor klemvast gepakt. Herentals kwam even later een eerste maal de neus aan het venster steken, een vrije trap belandde in de voeten van Laeremans die nipt naast besloot. Herentals dat de afgelopen wedstrijden steeds een vroege tegengoal slikte herviel in hetzelfde scenario want op het kwartier kon Leysen binnentikken na een voorzet van Naets. Kopjes opnieuw naar beneden en een vuist maken zat er niet meteen in. Integendeel want Luyten kwam nog dichtbij de 2-0 ware het niet dat Van Den Schoor zijn kopbal nog net uit het doelkader ranselde. Van uitstel kwam ook deze keer jammer genoeg geen afstel, halverwege de eerste helft mochten de boeken alweer toe wanneer Smits volledig vrijstaand aan de tweede paal mocht binnenkoppen. Youngster Van Kerckhoven kreeg nauwelijk een minuutje later een goede kans om een snelle aansluitingstreffer te scoren maar zijn poging ging onstuimig over. Van Aerschot probeerde het even later met een halve omhaal maar ook zijn poging ging over doel. De laatste vijf minuten van de eerste helft kwam Katelijne nog fel opzetten en was het opnieuw aan Van Den Schoor te danken dat we niet met grotere verliescijfers richting kantine trokken. [b]Geen beterschap, geen punten, VC-alarmfase 2[/b]Ook in de tweede helft kwam er geen beterschap. Het was Naets die een vrije kopkans onbenut liet. Herentals probeerde het tempo in de wedstrijd te houden maar verder dan een afgeschampt schot van Laeremans kwam het niet. Trainer Vloemans antcipeerde en bracht Moons en Bruynseels voor Van Kerckhoven en Van Beek. Even leek dit te helpen toen Goos zich op de linkerflank kon doorzetten maar ook zijn poging ging over doel. Katelijne schakelde snel over van verdediging op aanval en Stijn Janssens was tot twee keer toe dicht bij een derde treffer maar Van Den Schoor en het doelkader stonden in de weg. Een kwartier voor affluiten kreeg Moons dan een unieke gelegenheid om te milderen maar nu stond een geweldige reflex van goalie Daems een Herentals' doelpunt in de weg. Wie de kansen mist krijgt het deksel op de neus is een ongeschreven voetbalwet die nog veel waarheid blijkt te bevatten ook want nauwelijks een minuut later ging Leysen fel door en scoorde schitterend de 3-0. VC bokste verder nog één goede aanval in elkaar, Van Aerschot zijn poging werd opnieuw gepareerd door Daems.[b]Herentals verliest dus met duidelijke 3-0 cijfers en stilaan worden de vraagtekens groter hoe dit rood-witte elftal zich in eerste kan handhaven. Laat het duidelijk zijn dat een zes op zes een absolute voorwaarde is maar dan zullen de knopjes dringend omgedraaid moeten worden. Verliest men volgende weekend van Edegem mogen de boeken allicht toe. Maar zolang mathematisch niks zeker is, moeten de supporters er in blijven geloven.[/b]